feliciamansson

Tävling Skärlunda RK

Publicerad 2012-09-30 19:25:48 i Alianas träning,

Red Msv b:3 idag, känslan var inte alls detsamma som procenten. Känns inte som hon bjuder fram, missar bytena och lite övergångar. Meen om man iaf får 66 % får man väl vara nöjd! Det kunde ju vara värre, fick lite revansch från förra starten vilket var skönt!

Lägger in lite bilder i morgon, har precis avslutat ännu ett rispass på Fursta. Nu vill jag heeem & i morgon är det dags för jobb igen 6.45.. Wooh!

Världens finaste tjej har jag i alla fall, min pääärla <3

Lördag

Publicerad 2012-09-29 13:35:33 i Vardagsprat,

Vaknade halv elva i morse, dock med huvudvärk som heter duga, så irriterande. Var väldigt länge sen jag hade migrän, men idag hade jag ju "tid". Mamma lovade att ta hand om Allis, så jag kan åka till jobbet ikväll. Hon har gått hårt den här veckan och i morgon väntas tävling, jag har utsläpp i morgon bitti så jag fixar i ordning henne då i stället. Planen var iaf att bara skritta.

Ska snart orka ta mig upp ur sängen, har lite att styra med innan det är dags för jobb. Funderar på om jag ska ta en prommis med Affe och få lite luft.

Haft en mysig morgon i sängen med min prins.

Dressyrträning för Bo Tibblin

Publicerad 2012-09-28 21:22:15 i Vardagsprat,

Har igår och idag ridit för Bo Tibblin. Sjukt kul! Ska erkänna att jag har varit lite nervös, men det är väl inte så konstigt? Men så fort jag kom upp på hästen så löste sig även det.

Igår jobbade vi med att få henne ordentligt loss i bogarna, då hon lätt trycker upp sig och inte använder ryggen på rätt sätt. Vilket hela tiden har varit vårt grundproblem, att hon trycker upp sig och spänner sig. Det har blivit 1000 ggr bättre, man vill ju att hon ska vara där från början men vi jobbar vidare på det. Vi gjorde det först i trav, riktigt ordentlig ställning och flytta bogarna utåt, sedan när det släppt smög vi oss på med tanken mot skolor på volten med den lösgjordheten. Och sedan ut på fyrkanten. In på volten och fortsätta med lösgjordheten, in i galopp och samma jobb i galoppen. Utåt ställning och leda över till inåt ställning till hon släpper igenom. Det var fokus igår!

Idag har vi jobbat på samma sätt i början, fast lagt på med lite mer tempovöxlingar och hålla kvar bjudningen framåt. Jobbade med lite skolor på fyrkanten, med fokus på att behålla lösgjordheten i bogarna. Och sedan med galoppen samma som igår, men in på en liten fyrkant och göra enkla byten & galoppombyten.

Är riktigt nöjd med träningarna. Det gav så väldigt mycket, han är väldigt noggrann och konsekvent. Det var verkligen att jobba med en sak i taget till det släpper, då gå vidare med nästa. Och det låter ganska simpelt och självklart, men jag har nog slarvat med det och man nöjer sig med halvvägs färdig i stället för att vara helt självklar. Kommer nog att skärpa till mig ordentligt nu... Det var hur som helst mycket roligt och inspirerande! Även att se de andra rida. Är full av inspiration och ser fram emot nästa rispass, men i morgon blir det lugnt och söndag är det tävlingsdags igen.

Hej på er!

Publicerad 2012-09-28 19:19:13 i Vardagsprat,

Har länge suktat efter att börja skriva lite. Men nu har jag bestämt mig för att göra det, men behöver lite hjälp med design osv. Det har dock gått så lång tid sen jag var inne här så det är så mycket nya grejer och lära sig, en helt ny design. Jag gillar det inte. Tycker som alltid när det är något nytt, det var bättre förr. Jag tror att jag har lite svårt att lära mig nya saker, eller rättare sagt vilja lära mig nya saker. Så vi får väl se om det blir rätt!
 
Livet har rullat på i ett, har saker att göra hela tiden, och jag klagar absolut inte - jag gillar't! Vill ha fart och fläkt hela tiden, men det kommer att underlätta något fruktansvärt när körkortet är färdigt. Men är på god väg, så snart så. Jag jobbar så mycket jag kan, samtidigt som jag rider och tävlar så mycket jag kan. Tävlingarna har gått rätt bra, det blev ett avbrott i somras med många små saker som gjorde att vi aldrig kom igång ordentligt. Men nu är vi i full tävlingskondition. Har två starter kvar att se fram emot, är riktigt tävlingssugen! 
 
Ska skriva en rad om de två senaste dagarna. Har nämligen varit med och ridit för Bo Tibblin. Hur kul som helst!! Han är fantastisk. 
 
 Här är hon min pärla! 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela