feliciamansson

Dressyrträning för Bo Tibblin

Publicerad 2012-09-28 21:22:15 i Vardagsprat,

Har igår och idag ridit för Bo Tibblin. Sjukt kul! Ska erkänna att jag har varit lite nervös, men det är väl inte så konstigt? Men så fort jag kom upp på hästen så löste sig även det.

Igår jobbade vi med att få henne ordentligt loss i bogarna, då hon lätt trycker upp sig och inte använder ryggen på rätt sätt. Vilket hela tiden har varit vårt grundproblem, att hon trycker upp sig och spänner sig. Det har blivit 1000 ggr bättre, man vill ju att hon ska vara där från början men vi jobbar vidare på det. Vi gjorde det först i trav, riktigt ordentlig ställning och flytta bogarna utåt, sedan när det släppt smög vi oss på med tanken mot skolor på volten med den lösgjordheten. Och sedan ut på fyrkanten. In på volten och fortsätta med lösgjordheten, in i galopp och samma jobb i galoppen. Utåt ställning och leda över till inåt ställning till hon släpper igenom. Det var fokus igår!

Idag har vi jobbat på samma sätt i början, fast lagt på med lite mer tempovöxlingar och hålla kvar bjudningen framåt. Jobbade med lite skolor på fyrkanten, med fokus på att behålla lösgjordheten i bogarna. Och sedan med galoppen samma som igår, men in på en liten fyrkant och göra enkla byten & galoppombyten.

Är riktigt nöjd med träningarna. Det gav så väldigt mycket, han är väldigt noggrann och konsekvent. Det var verkligen att jobba med en sak i taget till det släpper, då gå vidare med nästa. Och det låter ganska simpelt och självklart, men jag har nog slarvat med det och man nöjer sig med halvvägs färdig i stället för att vara helt självklar. Kommer nog att skärpa till mig ordentligt nu... Det var hur som helst mycket roligt och inspirerande! Även att se de andra rida. Är full av inspiration och ser fram emot nästa rispass, men i morgon blir det lugnt och söndag är det tävlingsdags igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela